Tranzacționarea în vremuri de ciumă sau în ce să investești în timpul pandemiei de coronavirus?

Datorită faptului că petrecem din ce în ce mai mult timp acasă, căutarea unor surse suplimentare de venit a devenit foarte populară. În timp ce la începutul pandemiei de coronavirus, jocul de pe bursă, cu o analiză adecvată a situației economice, a fost caracterizat de un risc relativ scăzut, astăzi este o sabie cu două tăișuri, care cel mai adesea, în loc de promovare, se dovedește a fi o capcană pentru investitorii novici.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la căutarea oportunităților comerciale legate de colapsul economic. Iată câteva industrii și instrumente care merită urmărite în timpul crizei.

În timpul unei pandemii, investește în primul rând… În tine.

Realitatea brutală este că dacă într-adevăr ai nevoie de un consilier care să-ți spună ce să investești în bursă în timpul pandemiei de coronavirus – nu știi cum să investești. Prin urmare, merită să începeți procesul de învățare, dar înainte de a deveni suficient de competenți pentru a putea investi fonduri în acțiuni ale companiilor de la bursă, pandemia se va încheia cel mai probabil.

Dacă, din cauza restricțiilor, aveți mai mult timp pentru dvs., merită să vă familiarizați cu materiale valoroase, făcând exact opusul decât majoritatea oamenilor în această situație. Aflați diagrame bursiere, cum să citiți sfeșnice japoneze, elementele de bază ale analizei tehnice, trecând treptat la analiza volumului și înțelegerea înregistrării tranzacțiilor.

Printre cărțile interesante veți găsi m.in. Mintea peste piețe, meserii pe cale să se întâmple sau de tranzacționare în zona.

Chiar dacă nu reușiți să faceți bani pe circumstanțele epidemiei, cunoștințele dobândite vor da roade în viitor. Dacă sunteți un comerciant care are deja o anumită experiență în a face față pieței, iată câteva sugestii care merită analizate în lunile următoare.

Piața aurului.

Indiferent de natura crizei, investițiile în lingouri au părut a fi soluția perfectă de ani de zile. Valoarea relativ constantă a aurului atrage mai ales în vremuri de colaps economic, iar stadiul actual în care se află piața sugerează creșterile viitoare. După o serie de manipulări ale pieței care au încălcat structura sa inferioară, este foarte posibil ca băncile de pe bursă, prinzând vânzătorii în capcane, să planifice să ia prețul aurului mult mai mare. Printre nivelurile țintă se numără în jur de 2.000 de dolari pe uncie, cu o posibilă pauză peste acest preț și continuarea tendinței ascendente.

În mod ideal, cu toate acestea, merită să așteptați ca piața să se mute înapoi în zona 1700-1710 și să observe comportamentul cererii și ofertei, căutând absorbții clare.

Industrii legate de comerțul electronic.

Exemplul valorii Amazon, care de la începutul pandemiei de coronavirus a crescut pe bursă cu aproximativ 88% față de prețurile de dinainte de criză, demonstrează că industria comerțului electronic se află în prezent într-o fază de expansiune. Firește, cele mai mari creșteri ale companiilor populare sunt probabil în urma noastră, dar merită să căutăm informații despre companiile mai mici care operează în industrie, deoarece au câștigat o oportunitate unică de dezvoltare.

Schimb valutar și indici.

În timpul pandemiei, puteți urmări, de asemenea, știrile economice care pot afecta piețele valutare și de indici Forex – inclusiv ETF-urile. Acțiunile individuale ale companiilor cotate la bursă pot fi o investiție ușor mai riscantă, deci merită să vă interesați de indici, al căror preț depinde de grupuri întregi de companii orientate spre viitor.

Acordați o atenție deosebită companiilor de tehnologie, deoarece acestea pot juca un rol-cheie în lumea post-criză.

Fiverr și Upwork.

Creșterile prețurilor Fiverr, care nu cu mult timp în urmă a fost o platformă pentru freelanceri, astăzi arată ca un șase retras în Totolotka. După stagnarea inițială în jurul valorii de 25 de dolari, odată cu izbucnirea pandemiei, prețul a scăzut într-o tendință ascendentă agresivă, ceea ce ne-a condus la punctul actual în care va trebui să plătim 222 de dolari pentru o parte din Fiverr.

O companie bazată pe un model similar este Upwork, al cărei preț s-a dublat de la începutul pandemiei. Urmărirea celor două de mai sus și observarea întregului segment în căutarea companiilor în curs de dezvoltare dinamică se pot dovedi a fi extrem de profitabile în viitor.

Întreprinderi din industria medicală.

Unul dintre instrumentele interesante din industria medicală, care se echilibrează în pragul acțiunilor Penny, a fost Thermogenesis Holdings. Compania care implementează inovații a avut mult potențial, dar în prezent prețul său s-a stabilit în jurul valorii de 2,82 USD pe acțiune și pare a fi o investiție destul de riscantă. Oricum ar fi, cererea de noi soluții în medicină astăzi este uriașă și nu există niciun indiciu că acest lucru se va schimba prea curând. Cu siguranță merită să urmăriți atât Thermogenesis Holdings, cât și întregul segment.

În ce NU merită să investești în timpul unei pandemii?

În primul rând, feriți-vă de creșteri sau scăderi "anumite" și abordați tipurile populare cu o mare rezervă. Recent, am avut de-a face cu bule pe acțiunile companiilor listate, cum ar fi Gamestop, pe piața argintului sau a criptomonedelor, care pentru majoritatea investitorilor s-au încheiat tragic.

Dacă nu sunteți în mod natural interesat de economie și nu aveți cunoștințe vaste în acest domeniu, respectați-vă banii și nu fiți convinși să investiți în ceva ce nu înțelegeți. Poți fi sută la sută sigur că, contrar a ceea ce susțin laicii, o tranzacție la bursă nu îți va oferi libertate financiară.

Beniamin Cojocaru
Expert financiar | + posts

Economist de profesie. Este specializat în chestiuni bursiere. Poate fi mândru de realizările sale financiare considerabile în acest domeniu. Motto-ul lui este „Stay hungry. Rămâne prost. " preluat din cuvintele lui Steve Jobs. Își petrece timpul liber cântând la chitară electrică și construind propria trupă muzicală.

1 Comment

  • meteor

    Sunt departe de a da vina pe brokerii pentru că mulți oameni dau note mici fără să cunoască deloc comerțul. De asemenea, nu are rost să faci tam-tam și să scrii prostii fără cunoștințele corespunzătoare. În ciuda câteva dezavantaje, îmi place foarte mult brokerul.

Comments are closed.