În ce etape ale obținerii libertății financiare vă aflați?

Conceptul de libertate financiară, în funcție de persoană, își poate schimba sensul, dar să presupunem că înseamnă o situație în care aveți mijloacele atât de mari încât acestea sunt capabile să acopere costul vieții, permițându-vă în același timp să satisfaceți nevoi mai puțin importante.

Jocul pe piața bursieră este una dintre cele mai populare modalități de a obține independența și, în același timp, – un domeniu în care doar o mică parte din oameni reușesc. În ce etape se împarte calea către libertatea financiară și cum să recunoști în care dintre ele te afli în prezent?

Prima etapă – dependența financiară.

În fiecare zi, la o oră fixă, te ridici la muncă, pe care, în cel mai bun caz, cu greu o poți tolera. Salariul care îți afectează contul în fiecare lună se topește într-un ritm uimitor, așa că, în cele din urmă, fiecare an de muncă este folosit în principal pentru a te menține în viață pe… anul următor de muncă.

Suna familiar?

Din păcate, cei mai mulți oameni în acest stadiu sunt cel mai probabil să rămână pe ea toată viața lor. Dacă citiți acest articol, înseamnă că sunteți serios în a face primul pas spre libertatea financiară. Deci, este timpul pentru pasul doi.

Etapa a doua – conștientizarea și educația.

În acest stadiu, dai dovadă de o voință puternică de a te rupe de stilul tău de viață actual. Absorbiți cât mai multe informații despre investițiile în piața bursieră și sunteți, de asemenea, conștienți de oportunitățile pe care le oferă sursele pasive de venit.

Aceasta este o introducere în cele mai dificile faze de dezvoltare, care este realizată de doar o parte din oamenii din a doua etapă. Contrar aparențelor, o mare parte dintre noi este conștientă de deficiențele sistemului în care ne desfășurăm activitatea, fără a avea suficientă dorință de a deveni independenți de acesta.

A treia și cea mai dificilă etapă – punerea în aplicare a planului.

Să fim sinceri – începuturile urmăririi independenței financiare sunt de obicei foarte dificile.

Dacă vă aflați în acest moment – puteți fi mândri de voi înșivă, deoarece, așa cum am menționat mai devreme – doar o mică parte a societății decide să transforme planurile în acțiune, acționând pe cont propriu. În acest stadiu, vă confruntați cu cele mai multe dificultăți – trebuie să renunțați la vechile obiceiuri și să vă dezvoltați variațiile mai favorabile și să dedicați timp și bani pentru a începe afacerea la bursă. Înveți elementele de bază ale tehnicilor de analiză tehnică și de gestionare a bugetului.

Poate fi frustrant să simți că cu cât știi mai multe, cu atât mai puțin trebuie să spui despre un anumit subiect, iar materialul pe care trebuie să-l stăpânești se adună la nesfârșit. Cunoașteți platforme mai avansate ale burselor de valori și vă construiți pas cu pas strategia testând diferite clase de instrumente, cum ar fi Forex, criptomonede, indici, contracte futures și acțiuni ale companiilor listate. În mod realist, cel mai probabil veți rămâne cu doar câteva, o duzină sau cam asa ceva dintre ele.

Etapa a patra – primele profituri.

Cunoștințele dobândite în etapa anterioară încep să dea rezultate, datorită cărora jocul pe piața bursieră aduce din ce în ce mai des un profit satisfăcător. În ciuda optimismului dvs., observați greșelile dvs., pe care încercați să le corectați în mod continuu, păstrând un jurnal de tranzacționare actualizat în mod regulat. Între timp, încă îți testezi strategia învățând lucruri noi și consolidând obiceiurile benefice.

În acest moment, merită să faceți primii pași spre profesionalism, verificându-vă în timpul testelor în companiile de tranzacționare de recuzită, datorită cărora veți câștiga fonduri pentru tranzacționare serioasă. Opinia unuia dintre ei va fi o surpriză plăcută, dar nu vă rupeți în caz de eșecuri – succesul este în acest stadiu o chestiune de mai multe detalii, cum ar fi îmbunătățirea raportului de recompensare a riscurilor sau o mai mare grijă în construirea contextului pieței.

Etapa a cincea – menținerea unei rutine.

Pentru a parafraza o zicală americană – este mai ușor să urci în vârf decât să rămâi pe ea. De aceea, această etapă – mai ales dacă începi cu un capital mic – poate dura cel mai mult. Dacă sunteți pe ea, știți că joacă în piața de valori are nevoie de coerență și gândire pe termen lung.

Prin cimentarea succesul dumneavoastră, sunteți de punere în aplicare noi moduri de a face o viață. Este posibil să fi creat deja mici surse de venit pasiv care ar trebui să dea roade în viitor. Este foarte probabil ca în această fază să vă câștigați existența din investițiile pe piața bursieră de ceva timp.

Etapa a șasea – libertatea financiară.

Dacă nu conduceți încă porsche-ul de vis – nu contează, pentru că știți că ați putea. Și dacă nu? Ei bine – există întotdeauna de leasing.

Cel mai important, cu toate acestea, aveți o mulțime de timp liber pe care le puteți dedica extinderii contului de investiții și a început anterior asocierile. Se pare că jocul pe piața bursieră a fost doar un preludiu la un capitol complet nou, care oferă o gamă întreagă de posibilități de a investi bani.

Dacă nu gestionați deja o afacere existentă fizic, poate merită să vă gândiți. Deși s-ar părea că în acest stadiu nu trebuie să muncești la fel de mult ca înainte, obiceiurile create în acest proces te împing spre noi planuri.

Ele nu trebuie neapărat să fie direct legate de a face bani – la urma urmei, aveți timp să praf de pe hobby-uri vechi.

Beniamin Cojocaru
Expert financiar | + posts

Economist de profesie. Este specializat în chestiuni bursiere. Poate fi mândru de realizările sale financiare considerabile în acest domeniu. Motto-ul lui este „Stay hungry. Rămâne prost. " preluat din cuvintele lui Steve Jobs. Își petrece timpul liber cântând la chitară electrică și construind propria trupă muzicală.

1 Comment

  • cartof

    În opinia mea, alegerea acestui broker nu este o decizie destul de bună. Poate vor comenta și alții, dar câteva lucruri nu-mi plac. Probabil cel mai simplu mod de a face acest lucru este să te uiți la unul dintre clasamente.

Comments are closed.