Cele mai interesante ETF-uri – automobile ale viitorului, energie și apă.

Odată cu creșterea popularității de a juca pe piața bursieră, folosind instrumente Forex sau acțiuni ale companiei, există un interes tot mai mare pentru indicii ETF, care ajută la diversificarea portofoliilor chiar și a investitorilor neexperimentați de pe piața bursieră.

Să verificăm ce instrumente ETF sunt și să ne uităm la cele mai promițătoare dintre ele.

Ce este un ETF?

ETF este o abreviere pentru Fondul tranzacționat la bursă, care este un tip de fond care conține multe active diferite care afectează prețul său. Acest instrument poate deține sute sau mii de acțiuni ale companiilor cotate la bursă din multe ramuri diferite ale economiei sau se poate concentra doar pe una dintre ele. Pe piață vom întâlni, de exemplu, ETF-uri formate din companii care operează în domeniul energiei regenerabile, bancar sau ETF-uri cu obligațiuni de trezorerie guvernamentale, unele fiind disponibile numai în SUA, în timp ce altele sunt de natură internațională.

Instrumentele din această clasă încurajează în plus potențialii investitori cu costuri mult mai mici de încheiere a tranzacțiilor decât în cazul achiziționării de acțiuni în mod individual. În acest articol, ne vom uita la activele ETF, construite pe baza acțiunilor companiilor din industriile orientate spre viitor.

CARZ, sau ETF auto.

CARZ este un fond bazat pe forța unor companii precum Tesla a lui Elon Musk, General Motors și Daimler AG din Germania, care supraveghează marca Mercedes-Benz. Este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să opereze la scară macro, fără a intra în analiza companiilor individuale, dorind să beneficieze de dezvoltarea nu atât a unei companii specifice, cât a întregii ramuri a industriei auto.

Printre cele mai mari companii incluse în ETF-ul CARZ, vom găsi articole precum:

  • Tesla – 9,9%
  • Daimler AG – 7,9%
  • Toyota – 7,3%
  • General Motors – 8,2%
  • Honda – 6,7%
  • Ford – 4,2%

First Trust Water și Invesco S&P Global Water Index, sau ETF-uri "apă".

Apa este una dintre cele mai dezirabile și utilizate pe scară largă resurse de pe pământ. La fel ca metalele prețioase, activele pe bază de apă vă pot ajuta să vă optimizați portofoliul. Din grupul de ETF-uri care conține companii care se ocupă de gestionarea apei, cele mai interesante par a fi First Trust Water și Invesco S&P Global Water Index.

First Trust Water – FIW, este un fond format din companii care își generează veniturile m.in din tratarea apelor uzate. Baza acestui ETF sunt VMI – Valmont Industries, care se ocupă cu producția de sisteme de irigații, WMS – Avanced Drainage Systems – producător de țevi ondulate de drenaj m.in și ACM – AECOM, infrastructura clădirilor.

Invesco S&P Global Water Index – CGW.

Acest ETF reunește companii înfloritoare pe piețele de inginerie a apei și infrastructurii. Fundația fondului este Xylem, furnizor de tehnologie a apei, American Water Works Company, o companie de alimentare cu apă, și veolia Environment SA, o companie franceză de eliminare a deșeurilor, energie și gospodărire a apei.

ETF-urile și sistemul economic.

Deoarece indicii ETF au câștigat mai multă popularitate în rândul investitorilor pe termen lung, au fost create multe instrumente de acest tip, ceea ce a dus la un volum de tranzacționare foarte scăzut pe unele dintre ele. Au existat preocupări cu privire la impactul ETF-urilor asupra pieței.

Una dintre principalele probleme a fost întrebarea dacă cererea de investiții în fonduri nu ar duce la o supraevaluare a burselor de valori și la crearea de bule speculative. În ciuda opiniei larg răspândite cu privire la siguranța de a investi bani în ele, unele ETF-uri se bazează pe modele care au fost testate într-o gamă prea restrânsă de condiții de piață, ceea ce reduce semnificativ stabilitatea acestor instrumente.

Merită menționat faptul că ETF-urile au jucat unul dintre rolurile-cheie în prăbușirile rapide ale pieței care au apărut după criza economică din 2008.

ETF-uri și investiții pe termen lung – are sens acest lucru?

Datorită formulei simplificate, investițiile pe termen lung – inclusiv în indicii ETF – pot părea o modalitate foarte atractivă de a juca pe piața bursieră. Printre dezavantajele acestui tip de tranzacționare a banilor, cu toate acestea, există o înmulțire foarte lentă a capitalului, care, în cazul majorității începătorilor, poate fi inutilă.

Dacă doriți să câștigați experiență în a juca pe piața bursieră, în pregătirea pentru investiții serioase în viitor, tranzacționarea pe termen lung poate fi un hit. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că angajamentul minim se va traduce în profituri minime, astfel încât, începerea investițiilor pe termen lung pe piața de valori cu un buget mic, gândirea despre îmbogățirea reală este destul de abstractă.

Beniamin Cojocaru
Expert financiar | + posts

Economist de profesie. Este specializat în chestiuni bursiere. Poate fi mândru de realizările sale financiare considerabile în acest domeniu. Motto-ul lui este „Stay hungry. Rămâne prost. " preluat din cuvintele lui Steve Jobs. Își petrece timpul liber cântând la chitară electrică și construind propria trupă muzicală.

1 Comment

  • wendigo

    În opinia mea, brokerul este destul de ușor de înțeles și de reținut ce se întâmplă în el. Îmi place foarte mult accentul pe care îl pune pe relații bune cu clienții. Dacă voi câștiga mai mulți bani, voi scrie un alt comentariu cu o descriere a ceea ce trebuie făcut pentru ca tranzacția să aibă succes.

Comments are closed.