De ce resurse și abilități aveți nevoie pentru a trăi în afara pieței bursiere?

Mulți oameni, acumulând ceva mai mulți bani într-un cont de economii, se gândesc adesea să-l reinvestească pe piața bursieră. Pentru a pune în aplicare cu succes idei similare, trebuie să luăm lucrurile în serios – în fiecare zi, un număr foarte mare de oameni își investesc fondurile în burse de valori, dar numai un procent mic dintre ei fac profituri regulate.

Să ne uităm la ce cunoștințe și bani avem nevoie pentru a plăti facturile în fiecare lună din profiturile realizate pe speculații.

Cunoaștere

Înțelegerea principiilor pieței.

Cu cât aveți mai multe cunoștințe, cu atât este mai probabil să puteți multiplica chiar și o cantitate relativ mică de capital la niveluri care vă vor ajuta să vă câștigați existența de la a juca pe piața bursieră în viitor. Începeți să învățați cu metodele pe care le folosesc comercianții cu amănuntul, adică analiza tehnică și tranzacționarea care implică indicatori. Conceptele din aceste domenii sunt relativ simplu de asimilat și într-un timp scurt vă va duce la nivelul comerciantului mediu pe bursă.

Odată ce ați epuizat subiectul, treceți la tehnici mai avansate, încercând să înțelegeți modul în care forțele cererii și ofertei de pe piață duc la fluctuații ale prețurilor instrumentelor. Teoria licitațiilor și cunoștințele de bază despre macroeconomie vă vor ajuta în acest sens. Informațiile despre teoria licitațiilor din rețeaua poloneză sunt destul de rare, așa că merită să vă familiarizați cu cartea Mind over markets de J. Dalton sau să refaceți materialul video fiabil bazat pe acesta.

Conștientizarea manipulării pe piața bursieră.

Investițiile de succes în piața bursieră sunt imposibile pe termen lung dacă nu vă dați seama cum instituțiile financiare manipulează prețurile instrumentelor. Va fi de neprețuit nu numai să fim conștienți de existența manipulării, ci să o acceptăm ca pe o lege de bază a pieței și să o înțelegem în profunzime. Un material foarte valoros care explică acest subiect este cartea Meserii pe cale să se întâmple, D.H. Weis.

Managementul riscului.

Nu suntem capabili să reducem complet riscul, dar putem învăța să-l gestionăm cu înțelepciune. Există multe tehnici de control al derapajului de capital, inclusiv cele care implică utilizarea indicatorului ATR tehnic și plasarea ordinelor de oprire în afara intervalului mediu de mișcare pe ultimele sfeșnice.

În plus față de metodele clasice, veți găsi, de exemplu, acoperire, adică limitarea riscului unei tranzacții prin deschiderea unei poziții pe un instrument conex. Pentru a putea face investiții eficiente, indiferent dacă investiți în criptomonede sau acțiuni ale companiilor listate, trebuie să dezvoltați obiceiuri de calculare rezonabilă a riscurilor și de gestionare a poziției.

Buget.

Cu cât avem mai multe oportunități de a investi bani, cu atât avem mai multe fonduri disponibile. Când tranzacționăm sume mai mari, există multe oportunități interesante de a investi în instrumente care altfel ar fi prea scumpe pentru noi. În plus, un buget mare deschide calea către diversificarea cuprinzătoare a portofoliului de investiții. In primul rand, bugetul pe care il ai la dispozitie trebuie sa fie de marimea potrivita datorita profitului mediu lunar exprimat ca procent.

Pe de altă parte, investițiile ar trebui să înceapă cu sume care nu ne vor afecta situația financiară generală.

Determinați un randament realist, mediu.

Inițial, puteți presupune că veți putea câștiga până la câteva zeci la sută din contribuție pe lună, dar în practică, chiar și un procent obișnuit de 5% este un rezultat excepțional de bun. Să presupunem că strategia de investiții pe piața bursieră aduce o medie de 3% în 20 de zile de tranzacționare pe lună.

Puteți număra cu ușurință că:

10.000 dolari da 300 dolari profit
100.000 dolari da 3.000 dolari profit
1.000.000 dolari da 30.000 dolari profit

După cum puteți vedea, teoretic, previziunile nu sunt foarte optimiste, deoarece pentru a obține un profit de 300 de dolari, ceea ce se va traduce în aproximativ 1200 de dolari (din care trebuie să deduceți impozitul), aveți nevoie de aproximativ 40.000 de dolari din contribuția proprie. Doar câțiva au acces la acest tip de bani, presupunând că vor fi bani pe care veți fi dispuși să-i pierdeți.

Pentru un comerciant de retail de pe bursă, există două modalități – găsirea unui loc de muncă într-o bancă sau fond de investiții (care este o soluție extrem de solicitantă) sau – dacă are o strategie eficientă – strângerea de fonduri într-una dintre companiile de tranzacționare online.

Deci, cât de mult?

Rezumând articolul, putem concluziona că, dacă doriți cu adevărat să trăiți din speculații, investind în acțiuni ale companiilor listate, Forex sau criptomonede, veți avea nevoie de capital de cel puțin 150-250 de mii de zloți. Desigur, puteți începe să jucați piața de valori cu sume foarte mici, câștigând experiență valoroasă pe care în viitor o puteți utiliza atunci când încercați să găsiți investitori sau să treceți examene în companiile de tranzacționare de recuzită.

Amintiți-vă că, dacă aveți un buget mic, răbdarea este, de asemenea, o componentă foarte importantă a succesului. Câștigurile rapide de pe bursă, de regulă, sunt împovărate cu un risc mult mai mare, iar dorința de a multiplica rapid fondurile afectează în plus negativ evaluarea sobră a situației.

Beniamin Cojocaru
Expert financiar | + posts

Economist de profesie. Este specializat în chestiuni bursiere. Poate fi mândru de realizările sale financiare considerabile în acest domeniu. Motto-ul lui este „Stay hungry. Rămâne prost. " preluat din cuvintele lui Steve Jobs. Își petrece timpul liber cântând la chitară electrică și construind propria trupă muzicală.

1 Comment

  • nemuritor

    Broikerul este destul de bun, probabil că oamenii nefavorabili comerțului scriu comentarii nefavorabile. Ceea ce nu mi-au plăcut au fost câteva lucruri mărunte, care nu merită menționate aici.

Comments are closed.