Câteva trucuri pentru a vă ajuta să facă mai mulți bani în piața de valori.

Creșterea câștigurilor la bursă nu trebuie să se bazeze pe extinderea bugetului sau pe creșterea eficienței intrărilor. Cel mai adesea, diferența este făcută de o schimbare de atitudine sau de detalii aparent nesemnificative.

Mai jos veți găsi câteva modalități simple de a vă ajuta să vă creșteți randamentul investiției pe piața de valori.

Protejarea capitalului în loc să câștige.

Problema cu care se confruntă comerciantul mediu pe piața bursieră este o atitudine extrem de ofensivă. Desigur, investițiile pe piața bursieră vizează în cele din urmă să facă bani, dar prea mult accent pe profit duce la decizii prost luate în considerare și, în mod paradoxal, duce la o serie de pierderi.

Chiar dacă tranzacționați banii proprii, respectați-i și atunci când deschideți o poziție, întrebați-vă dacă riscul pe care vi-l asumați este controlat și dacă veți putea accepta pierderea potențială.

Creșterea randamentului mediu – Raportul de recompensare a riscului.

Cu cât randamentul mediu este mai bun, cu atât mai mult veți putea face bani pe piața bursieră pe termen lung. Creșterea ratei de recompensare a riscului constă în principal în reducerea pierderilor acumulate cât mai curând posibil, utilizând potențialul tranzacțiilor profitabile. Pentru a obține un randament ridicat, în calitate de comerciant cu experiență, puteți căuta oportunități de tranzacționare pe piețe mai puțin stabile, cum ar fi criptomonedele sau perechile de schimb valutar cu lichiditate scăzută (dar amintiți-vă despre răspândire).

Cu toate acestea, respectarea strictă a RRR-ului stabilit are și părțile sale rele.

Dacă încercați să extrageți profituri maxime din tranzacțiile dvs., în timp ce tăiați rapid intrările eronate, acest lucru ar trebui să ducă la rezultate îmbunătățite. Cu toate acestea, dacă luați în serios raportul de recompensare a riscului, încercând să utilizați potențialul că o anumită poziție nu există cu adevărat, veți transforma rapid intrările profitabile în pierderi severe.

Nu cere niciodată mai mult de pe piață decât ți-a oferit.

Analizează-ți strategia.

Pentru a câștiga mai mult, trebuie să știți mai întâi unde faceți greșeli. Baza absolută este de a vă conecta contul de pe platforma de schimb la portaluri pentru a obține cele mai importante informații – eficacitate, raportul Sharpie, raportul de recompensare a riscurilor și AIE și MFE.

AIE/MFE vs. rezultatul comercial.

AIE este o statistică foarte utilă care arată cea mai mare pierdere generată la deschiderea unei poziții, comparând-o cu rezultatul unei anumite tranzacții.

MFE , la rândul său, este o variantă care examinează cel mai mare profit generat.

Ambele instrumente vor juca un rol cheie în testarea strategiei și, atunci când sunt interpretate în mod corespunzător, vă vor ajuta să obțineți mai multe profituri.

Dacă cea mai mare pierdere înregistrată pe o tranzacție este, să zicem, -250 $, dar ați reușit totuși să o închideți cu un profit de 125 de dolari – este încă o intrare foarte proastă, a cărei rentabilitate a fost de numai 0,5:1. Prinderea acestor tipuri de erori și analiza lor ulterioară vă vor atrage atenția asupra punctelor slabe și vă vor ajuta să lucrați la ele.

Backtesting, Forward Testing și simulator.

Depunerea rapidă a fondurilor în contul unui broker de acțiuni este o greșeală populară a începătorului. Prea mulți oameni ignoră complet strategiile de testare a datelor istorice și presupun că tranzacționarea pe un cont demo nu are sens, din cauza lipsei de entuziasm care însoțește investițiile reale. Învățați din aceste greșeli comune și testați-vă în mod regulat căile, dacă este posibil, folosind și un simulator care va recrea piața în timp real. Acesta poate fi disponibil pe platforma de schimb ca parte a uneia dintre extensii sau în aplicații.

Acordați atenție structurii fluctuațiilor prețurilor.

Un fel de "construcție" pe care piața o construiește în mijlocul fluctuațiilor transmite cele mai importante informații despre unde ar putea merge prețul în viitor. Nu fiecare pauză a acesteia anunță imediat o inversare a tendinței, dimpotrivă – cele mai multe dintre ele rezultă din manipulare și servesc mai degrabă pentru a conduce mișcarea în direcția opusă celei așteptate de comerciantul mediu de pe piața bursieră.

Studierea structurii vă va ajuta să evitați capcanele și să recunoașteți momentele potrivite pentru a intra.

Nu te limita la un singur interval de timp.

Analizați instrumentul pe diferite intervale de timp, privindu-l din perspective diferite. Mulți oameni aleg o anumită gamă, cum ar fi o diagramă orară, ignorând imaginea de ansamblu a ceea ce se întâmplă pe piață. Încercați să definiți direcția potențială a fiecărui cadru, astfel încât să găsiți un compromis și să efectuați tranzacții doar într-o singură direcție.

Veți realiza acest lucru prin construirea contextului pieței folosind metoda "de sus în jos", analizând fiecare diagramă dintr-un cadru înalt, de exemplu lunar, prin săptămânal și zilnic, la o diagramă minutioasă.

Crește.

Creșterea randamentelor medii, sau deloc – a face bani pe investiții în piața de valori, necesită cea mai completă privire asupra pieței. Dacă ați explorat un aspect al analizei diagramelor, nu vă fie teamă să mergeți mai departe învățând lucruri noi.

De asemenea, nu ocoliți tehnicile utilizate de comercianții cu amănuntul – marcarea corectă a modelelor de sfeșnice sau a liniilor de tendință poate fi utilă, oferindu-vă o perspectivă asupra așteptărilor actuale ale majorității participanților la piață.

Beniamin Cojocaru
Expert financiar | + posts

Economist de profesie. Este specializat în chestiuni bursiere. Poate fi mândru de realizările sale financiare considerabile în acest domeniu. Motto-ul lui este „Stay hungry. Rămâne prost. " preluat din cuvintele lui Steve Jobs. Își petrece timpul liber cântând la chitară electrică și construind propria trupă muzicală.

1 Comment

  • furtună

    Chiar dacă nu joc prea mult timp, nu văd obstacole mari. Brokerul are prețuri și evaluări bune 🙂 De asemenea, mi se pare prietenos pentru începători. Serviciul pentru clienți rezolvă problemele comerciale foarte rapid.

Comments are closed.