Cateva greseli care te fac sa nu faci bani pe bursa.

Un începător, interesat să joace pe piața de valori, un comerciant nu trebuie să ia decizii în mare parte proaste pentru a pierde banii pe care i-a investit. O abordare proastă constă adesea în multe greșeli mici care se acumulează, ducând la dezastru.

Dacă aveți în mod regulat o problemă cu oricare dintre următoarele, ar trebui să faceți totul pentru a scăpa de ea din gama de soluții.

Adăugarea la pozițiile cu pierderi.

Prima greșeală pe care un comerciant novice o face pe piața bursieră nu este să poată distinge între pozițiile de construcție și adăugarea la pierderea pozițiilor. O tehnică populară este așa-numita scalare, care constă în împărțirea riscului asumat în intrări mai mici, ceea ce împiedică investiți toți banii la un preț care într-un anumit scenariu poate să nu fie deloc cel mai bun. Acest lucru ne permite să încheiem tranzacții suplimentare chiar și atunci când piața se întoarce temporar împotriva noastră, dar pentru ca această abordare să fie eficientă, are nevoie de o planificare solidă și de determinarea punctului după care ideea de tranzacționare își va pierde credibilitatea.

Cel mai important lucru este să nu confundăm niciodată acest mod de gestionare a riscului cu o simplă lipsă de acceptare a pierderilor, ceea ce, la rândul său, duce la o stoarcere uriașă de capital.

Folosind semnale.

Unii oameni încearcă să sară peste etapa de învățare cu totul prin cumpărarea unui abonament de la comercianții care își împărtășesc ideile cu o comunitate mai largă. Problema cu această abordare este în primul rând că sunteți doar la fel de bun ca sursa de încredere a semnalelor dumneavoastră. Utilizarea acestui tip de servicii poate fi profitabilă dacă sunteți un comerciant cu experiență care nu are idei pentru tranzacții, ajunge și la surse externe, apoi verificând informațiile obținute.

Cu toate acestea, crearea unei afaceri valoroase pe comerțul altcuiva este de obicei neprofitabilă și chiar dacă vă permite să câștigați bani pe termen scurt, pe termen lung vă va umple timpul orbește urmând un lider care va face în cele din urmă o greșeală.

Iluzia competenței.

Când am trecut printr-o rată de tranzacționare pe piața bursieră fiabilă, bazată pe teoria pieței de licitații, am avut o experiență pe care nu am putut să nu o ajut, dar cred că știam deja tot ce aveam nevoie pentru a face bani din tranzacționare.

Din fericire, m-am luptat cu această credință. Indiferent de cât de "profesional" ar fi materialul cu care trebuie să te ocupi, există întotdeauna ceva ce poți învăța, unde "ceva" înseamnă de obicei sute de ore petrecute explorând următorul segment de cunoștințe.

Ați învățat elementele de bază ale utilizării unui profil de volum? Mare – puteți trece la metode mai avansate și a obține o perspectivă diferită asupra subiectului. Credeți că știți totul despre structura piețelor? Recuperarea decalajului în ceea ce privește macroeconomia și impactul acesteia asupra prețurilor.

O încercare de a "prezice viitorul".

Ca începător, puteți presupune că piața de valori este un fel de presupuneri, care vă solicită să răspundeți la întrebarea unde va merge prețul mai târziu. Aceasta este o modalitate foarte bună de a intra în obiceiul de a lupta împotriva pieței și de a intra într-o stare de frustrare, care, de obicei, se termină cu pierderi semnificative. În loc să încercați să preziceți viitorul, analizați trecutul, punând-l împreună în mod logic pentru a înțelege ce încearcă să realizeze piața și ce au servit fluctuațiile recente.

Contrar aparențelor, într-o piață financiară puternică, aproape nicio mișcare nu este accidentală, iar la prima vedere mișcările absurde, cu o analiză adecvată, se vor dovedi a fi manipulări, a căror recunoaștere adecvată vă va ajuta să vă aflați în partea dreaptă a pieței.

Neînțelegerea lichidității.

Conform cunoștințelor de carte scoase din context, ar trebui să investești doar pe piețe cu lichiditate ridicată. Cu toate acestea, cei mai mulți uită că lichiditatea ridicată se traduce în fluctuații mai blânde ale prețurilor, care vă pot lăsa blocat cu poziția pe piață pentru mai mult timp decât v-ați dori.

În loc să vă fie teamă de mutarea instrumentelor precum criptomonedele, găsiți o clasă de active care vă va oferi raportul corect între lichiditate și volatilitatea medie a prețurilor, rezultând o cantitate rezonabilă de oportunități de tranzacționare valoroase.

Deschiderea unei poziții în zona de volum redus.

Comerciantul mediu de pe piața bursieră utilizează indicatorul de volum al axei X, ignorând (sau nefiind conștient de existența acestuia) profilul de volum. Recunosc că uneori uit să folosesc și acest instrument util, care de obicei se termină cu pierderi grave.

În exemplul de mai jos, puteți vedea una dintre aceste situații.

La punctul T, am deschis în grabă o poziție DE CUMPĂRARE datorită implicării cumpărătorilor observată în evidența comenzilor plasate pe piață.

Cu toate acestea, în colțul ecranului, veți observa că aici se termină profilul de volum, ceea ce înseamnă că nivelurile superioare au fost alese foarte reticent, ceea ce, la rândul său, le face o rezistență naturală. Când mi-am dat seama de situație, din păcate a fost prea târziu și tot ce a rămas a fost să reduc pierderile considerabile.

Dacă țineți cont de informațiile conținute în profil, acest tip de situație se va dovedi a fi manual, ceea ce va evita o mare parte din greșelile costisitoare.

Beniamin Cojocaru
Expert financiar | + posts

Economist de profesie. Este specializat în chestiuni bursiere. Poate fi mândru de realizările sale financiare considerabile în acest domeniu. Motto-ul lui este „Stay hungry. Rămâne prost. " preluat din cuvintele lui Steve Jobs. Își petrece timpul liber cântând la chitară electrică și construind propria trupă muzicală.

1 Comment

  • rhodon

    Este de remarcat faptul că platforma este foarte intuitivă și stabilă. E bine că nimic nu se blochează, pentru că ar putea cauza pierderi de fonduri. Dacă tranzacționarea ar fi încă simplă și ușoară. Am investit foarte mulți bani și, deși nu este întotdeauna pozitiv, câștig mereu experiențe noi.

Comments are closed.