Ce industrii au șansa de a supraviețui pandemiei de coronavirus?

Pandemia de coronavirus este o lovitură uriașă pentru economia globală. În majoritatea industriilor, numeroși antreprenori și-au abandonat visele de a dezvolta afaceri în favoarea unei simple lupte pentru supraviețuire.

În ciuda acestui fapt, în tot acest haos, industriile își găsesc și ele locul, care, în ciuda restricțiilor, restricțiilor și perturbărilor din sistemul economic, și-au păstrat capacitatea de a genera profituri. Pe lângă acestea, îi vom întâlni și pe cei care au beneficiat de condițiile specifice cauzate de pandemie, care a contribuit la creșterea veniturilor lor.

Situația economică actuală pentru persoanele care încep să joace pe piața bursieră poate fi pe cât de atractivă, pe atât de periculoasă. Am observat acest lucru în primul rând în timpul bulelor speculative pe acțiuni și cu ocazia scandalurilor legate de companii.

În toată confuzia, începătorii se întreabă care dintre acțiunile companiilor listate au șansa nu numai să supraviețuiască luptei inegale împotriva pandemiei de coronavirus, ci poate și să beneficieze de ea. Iată câteva industrii care, în ciuda situației din lume, par să merite urmărite.

Medicină.

Pandemia a creat cerere nu numai pentru vaccinurile împotriva coronavirusului, ci și pentru potențiale soluții care ar ajuta la evitarea unor scenarii similare în viitor. În plus, lumea a acordat o atenție deosebită pieței farmaceutice, așa că merită incluse în lista de urmărire companiile care în viitorul apropiat ar putea beneficia de inovații în acest domeniu special.

Un bun exemplu în acest sens a fost situația Moderna (MRNA) de acum o duzină de luni. Compania a desfășurat o activitate intensificată la un vaccin modern, care într-un timp relativ scurt și-a ridicat prețul la bursă la niveluri cu adevărat interesante. Dacă nu ați reușit să faceți bani pe aceste creșteri – nu se pierde nimic, industria medicală are cele cinci minute, așa că merită să urmăriți cele mai interesante companii din acest segment.

Datorită consecințelor recomandărilor sanitare introduse în întreaga lume, ar trebui să se acorde o atenție deosebită și celor care se ocupă de producția de dezinfectanți și echipamente individuale de protecție. În cele din urmă, din cauza cererii constante de servicii medicale, acest sector se va regăsi cu ușurință în realitate după pandemie.

Industria energetică.

Odată cu evoluția pandemiei în lume, din motive mai mult sau mai puțin evidente, interesul pentru ecologie este în creștere. Subiectul a devenit popular în cercurile iubitorilor de așa-numite teorii ale conspirației, dar adevărul este că lumea împinge în mod constant ideea de surse alternative de energie.

Acest lucru îndreaptă în mod natural atenția către cea mai mare companie din lume care produce litiu pentru bateriile utilizate în vehiculele electrice.

A patra revoluție industrială.

Dacă v-ați familiarizat cu programul de resetare economică prezentat la Davos, știți despre viitoarea "a patra revoluție industrială". În esență, acest lucru înseamnă creșterea accentului pe dezvoltarea tehnologiei și îndepărtarea de soluțiile clasice în favoarea automatizării. Acest lucru, la rândul său, este de a duce, m.in, la popularizarea muncii de la distanță.

Efecte asupra unei persoane obisnuite? Oarecum similar cu cele pe care le putem observa în timpul pandemiei, adică, mai presus de toate, mai mult timp petrecut acasă.

Merită acordată o atenție deosebită companiilor implicate în construcția de roboți, dezvoltarea inteligenței artificiale, precum și celor care proiectează aplicații inovatoare atât pentru computerele personale, cât și pentru dispozitivele mobile.

Companii care se ocupă de asociația freelancerilor.

În paragraful de mai sus, am clarificat deja că realitatea post-pandemie va pune, cel mai probabil, accentul pe munca de la distanță. O companie foarte interesantă este o companie care permite freelancerilor care operează în diverse domenii să se ofere. În practică, este un fel de "piață a angajaților", care permite clienților să aleagă cea mai calificată persoană pentru o anumită sarcină.

În prezent, compania oscilează în jurul valorii de $ 45 și merită să o urmăriți, precum și companii similare care se ocupă de organizarea muncii la distanță.

Industria comerțului electronic.

Efectul natural al izolării în timpul restricțiilor este frecvența crescută a utilizării serviciilor de internet. Ceea ce am făcut pe loc, pe cât posibil, încercăm să facem la distanță. Industria comerțului electronic, adică așa-numita Comerțul electronic este una dintre acele ramuri ale economiei care în era pandemiei realizează profituri peste medie.

Datorită faptului că nu există motive reale, specifice pentru ca această industrie să fie în pericol, merită să urmăriți acțiunile bursiere asociate cu aceasta. Acțiunile acestor tipuri de companii sunt un exemplu excelent al modului în care comerțul electronic a beneficiat de circumstanțele generate de pandemie.

Beniamin Cojocaru
Expert financiar | + posts

Economist de profesie. Este specializat în chestiuni bursiere. Poate fi mândru de realizările sale financiare considerabile în acest domeniu. Motto-ul lui este „Stay hungry. Rămâne prost. " preluat din cuvintele lui Steve Jobs. Își petrece timpul liber cântând la chitară electrică și construind propria trupă muzicală.

1 Comment

  • soldat

    Mă așteptam la mai multe instrumente financiare și alte metode de tranzacționare. În ceea ce mă privește, este incomod și scump. Poate când se vor îmbunătăți, voi investi mai mult.

Comments are closed.