Caracteristicile unui comerciant bun – verificați dacă piața de valori este o ocupație pentru dvs.!

Printre caracteristicile stereotipe ale unui comerciant bun pe piața de valori, majoritatea oamenilor vor menționa probabil o bună cunoaștere a matematicii și economiei. Deși coincide destul de prost cu realitatea, conține un sâmbure de adevăr despre ce fel de oameni sunt atrași de investițiile în piața bursieră.

Dacă aveți următoarele caracteristici, joc pe piața de valori poate fi o ocupație pentru tine.

Îți plac activitățile care necesită creativitate.

Fără un anumit tip de personalitate care te atrage în tot felul de puzzle-uri logice și domenii legate de utilizarea creativă a informațiilor, succesul pe piața bursieră este aproape imposibil. Bursa de valori în cultură funcționează ca un loc pentru oamenii lacomi, când , în realitate, este mai degrabă un fel de adunare a celor care au preferat întotdeauna o seară cu nasul în cărți decât o petrecere în aer liber.

Desigur, nu trebuie să fii pasionat de matematică (deși știind că te va ajuta cu siguranță), iar provocările intelectuale pe care le vei întâmpina aici vor fi relativ simple, dar fără un fel de mentalitate, entuziasmul tău va dispărea rapid.

Sunteți dispus să dezvoltați o toleranță la risc.

Deși există un stereotip în societate al unui comerciant de pe piața bursieră care câștigă 50% din capitalul său într-o zi doar pentru a pierde 100% în următoarea, acesta nu este riscul în cauză. De fapt, este un mit înrădăcinat printre oamenii din afara mediului, dar faptul este că a juca pe piața de valori – ca orice afacere, vă cere să acceptați un anumit risc.

Nivelul manualului său este zona cuprinsă între 1-2% din capital, dar aș recomanda să mergeți sub 1% și să încheiați în mod constant tranzacții relativ sigure. Investițiile în piața bursieră, în practică, se vor dovedi a fi în primul rând nu atât de mult câștig de bani ca protejarea capitalului împotriva pierderilor.

Ideea unui "investitor de duminică" nu vă atrage.

Performanța remarcabilă pentru un sportiv profesionist nu este, cel mai probabil, nimic care necesită efort supraomenesc, deoarece a crescut pe obiceiuri care l-au pregătit să funcționeze într-o anumită disciplină. Nu este diferit cu piața de valori, așa că am să vă dezamăgesc – nu există nici un astfel de lucru ca un investitor "week-end", care duce o viață leneș cu un laptop pe poala lui.

Dacă întâlniți astfel de oameni undeva, puteți să o luați de la sine că au pus-o anterior în mulți ani de muncă, astfel încât astăzi rezultate excelente să vină la ei relativ ușor. Din acest motiv, cel care este interesat doar de bani nu ar trebui să investească și acest lucru se aplică și tranzacțiilor pe termen lung.

Te interesează sau recunoști posibilitatea ca tu să fii interesat de economie.

Veți avea nevoie de cunoștințe de macroeconomie mai mult sau mai puțin – în funcție de stilul de a investi în piața de valori pe care o alegeți pentru tine. Oricum ar fi, chiar dacă doriți să deveniți un scalper, deținând poziții foarte pe scurt, merită să cunoașteți calendarul economic, precum și să știți cum anumite știri pot afecta prețul.

Dacă nu pentru a profita de ele, prin încheierea unei tranzacții în direcția corectă, atunci pentru a proteja împotriva eventualelor pierderi rezultate din neînțelegerea știrilor emergente. Deși un minim de cunoștințe economice pot fi necesare în timp, excepția este, de exemplu, investiția pasivă în instrumente ETF – Exchange Traded Fund, care constă în prezicerea dezvoltării unor industrii întregi în opoziție cu speculațiile clasice privind acțiunile individuale ale societăților cotate la bursă.

Acest stil de tranzacționare necesită destul de mulți bani, dar datorită numărului foarte mic de tranzacții încheiate, pentru un începător cu un buget mic, poate fi o introducere excelentă pentru investiții mai serioase.

Căutați o alternativă la conducerea unei afaceri.

Afacerea bursieră este destul de specifică, cu toate acestea, cu o pregătire adecvată, veți realiza rapid că este foarte asemănătoare cu gestionarea unei afaceri "clasice".

Ca și el, se bazează pe alocarea cu pricepere a fondurilor disponibile, reducerea costurilor și maximizarea randamentelor potențiale. Dacă doriți să vă conduceți afacerea, dar nu sunteți în întregime atras de ideea de a avea grijă de o afacere reală, bursa este domeniul pentru dvs. Dacă sunteți deja antreprenor, este, de asemenea, o idee interesantă să reinvestiți o parte din veniturile dumneavoastră pe bursă. În acest caz, presupunând că aveți bugetul potrivit, o atenție deosebită este acordată tranzacționării pe termen lung a acțiunilor companiilor listate sau a indicilor ETF.

Cine nu ar trebui să investească?

Piața de valori este foarte rău pentru persoanele care sunt în căutarea de bani ușor pe ea. Un profit rapid pe piața de valori este, desigur, posibil – cu o sumă absurdă de noroc, dar, de obicei, sfârșește prin a reveni câștiga cu o răzbunare. Dacă aveți probleme financiare – aceasta este cea mai proastă soluție posibilă la problemă. Investițiile care utilizează fonduri împrumutate sunt, la rândul lor, o modalitate excelentă de a aduce ruina atât din punct de vedere material, cât și psihologic. Departe de acțiunile companiilor listate sau criptomonedele ar trebui să rămână, de asemenea, la persoanele cu așteptări nerealiste, mai degrabă reticente în a dedica o cantitate imensă de timp învățării. Cu acest tip de atitudine, este foarte ușor să dezvolți obiceiuri dăunătoare, care ar putea cădea într-o dependență de jocuri de noroc.

Beniamin Cojocaru
Expert financiar | + posts

Economist de profesie. Este specializat în chestiuni bursiere. Poate fi mândru de realizările sale financiare considerabile în acest domeniu. Motto-ul lui este „Stay hungry. Rămâne prost. " preluat din cuvintele lui Steve Jobs. Își petrece timpul liber cântând la chitară electrică și construind propria trupă muzicală.

1 Comment

  • noapte

    Mă consider o persoană cu experiență. Tranzacționarea cu acest broker este foarte mare. Taxele nu sunt prea mari, iar când vine vorba de posibilități, sunt destul de mari. Oferta este foarte variata. Per total, brokerul a îndeplinit așteptările mele și se poate spune că este o alegere foarte bună.

Comments are closed.